05-02-09

Brussel ... Brussel

Hotelsector in Brussel

fotostadbrussel2

Kleine voorgeschiedenis

Brussel, de hoofdstad van het kleine landje België trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers aan. Deze trend ontstond na expo '58 in de tijd dat alle grootmachten pronkten met één of ander indrukwekkend bouwwerk. Voor de Fransen werd de Eiffeltoren gebouwd, voor de Belgen werd het Atomium geconstrueerd. Met man en macht en vooral geld, veel geld werd het monument vervolmaakt. Het geld was vooral afkomstig uit de kolonies van Afrika die bezet waren door het dan nog levendig Belgische leger.

Aan deze gruweldaden is nu gelukkig een eind gekomen. Wat overbleef na de grote tentoonstelling in 1958 was het Atomium, glimmend en pronkend van welvaart. Dit bizarre bolwerk lokt elk jaar nog vele toeristen naar Brussel. Het toeristenaantal neemt de laatste tientallen jaren alleen maar toe met de verhoogde mate van globalisering waardoor het zakenwezen meer en meer internationaler wordt. De tijd dat echte zakenmensen geen vliegtuigen moesten nemen om de business te volgen is voor goed voorbij.

Deze evolutie bracht grote verschuivingen teweeg in het hotelwezen en dat was ook te voelen in de hotelsector van Brussel. Grote internationale groepen kochten grote complexen op en begonnen hotels in te richten in het hartje van Brussel. Zo zijn er heden ten dage bijvoorbeeld Spaanse hotelketens in Brussel maar ook Indische hotelketens.

00:56 Gepost door brusselke in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) | Tags: brussel, hotelsector, hotels, vakantie, reizen |  Facebook |

Hotels in Antwerpen en Brugge

Antwerpen en Brugge, is de lijn door te trekken?

fotoantwerp1

In grootsteden zoals Moskou en Parijs maken sommigen soms de terechte opmerking dat het allemaal wel mooi en prachtig is, maar helaas onbetaalbaar. Hier boven zette ik uiteen dat er in Brussel gelukkig nog steeds een lagere prijsklasse is voor toeristen zodat deze sector zichzelf niet de das om doet. Maar kan dit ook gezegd worden van Brugge en Antwerpen?

Wel nu, als men naar Brugge kijkt dan verwacht men hoge prijzen door de naam en faam, geheel terecht, van deze historische stad. Maar wordt deze naam en faam ook weerspiegeld in de hotelprijzen?

fotostad

Een simpele zoekopdracht in Google toont aan dat dit niet het geval is. Er bestaan wel degelijk budget hotels Bruges voor mensen die het wat minder breed hebben maar toch eens de wereld willen verkennen. Hotels Bruges bieden al overnachtingen aan voor €55 per nacht. Het kan misschien wel even zoeken zijn maar het is mogelijk om een hotel Brugge te vinden voor die prijs.

Zo kan men ook hier spreken over goedkope hotels Brugge zoals al eerder in Brussel. Al moet er opgemerkt worden dat de prijs van een hotel Brugge net iets hoger ligt.

Hoe hoog gaan de prijzen hier hoor ik de mensen denken. Nou, dat valt nog aardig mee al is dit relatief. Luxe hotels Brugge of voor de Engelse bezoekers van het kleine Venetië het zouden omschrijven, 'luxury hotels Bruges', vragen prijzen tot €400 à €500. Dan verblijf je hoogstwaarschijnlijk in een historisch gebouw met meerdere antiquiteiten in uw kamer eigendom van het hotel Bruges.

In Antwerpen deed ik terug mijn onderzoek en wat bleek, hier lagen de prijzen terug op het niveau van Brussel, namelijk een minimumprijs van €50 per nacht. Budget hotels Antwerp blijken dus ook te bestaan. Goedkope hotels Antwerpen in deze stad zijn te verstaan aangezien de gemiddelde bezoeker weinig geld over houdt na het kopen van het nieuwste design dat deze prachtige stad elk jaar opnieuw ontwerpt.

00:54 Gepost door brusselke in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: antwerpen, brugge, hotels, hotel, stedentrip, vakantie, reizen |  Facebook |

luxe hotels in Antwerpen

Antwerpen hotel Plaza

Steekt U uw geld in de kleren van Antwerpen of in de hotels Anvers? Aan U de keuze. Als U voor de hotels kiest dan hebt U net zoals bij het design een ruime keuze. De luxe hotels Antwerpen staan ook hier voor U klaar met prijzen vergelijkbaar aan deze van Brugge. Veel Britten zijn dol op deze "luxury hotels Antwerp".

Een hotel boeken in Antwerpen of Brugge is gelijkaardig aan boeken in Brussel zoals hierboven vermeldt. Opgelet in welke periode U boekt, soms kan het zeer druk zijn in deze drie steden door zaken die U misschien zelfs helemaal niets zeggen. Ik denk bijvoorbeeld aan een onbekende beurs of iets dergelijks. Dan schieten de prijzen van zowel hotels Antwerpen, hotels Brugge als hotels Brussel de lucht in en dus ook de minimumprijs.

Een gouden raad als U gaat reizen, maak een groter budget vrij dan U voorziet op basis van de activiteiten want als U niet thuis bent rollen de euro's misschien sneller dan U ze kan verdienen.

00:53 Gepost door brusselke in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hotels, hotel, luxe, antwerpen |  Facebook |